Doorgaan naar hoofdcontent

Europa moet uit de ellendige wurgreep van Parijs

Geschiedenis kan op meerdere manieren worden uitgelegd. En elke stam legt de geschiedenis uit in haar eigen voordeel. "Het mooie verhaal van de stam". Soms zijn die verhalen van de stam vals voor de rest van de wereld. De Europese geschiedenis is door de Parijzenaars heel erg in hun voordeel gekleurd. En de Parijzenaars zijn er goed in geslaagd de rest van Europa te indoctrineren met hun verhaal. Parijs heeft het schoolsysteem en de wetenschap op continentaal Europa honderden jaren in hun sprookjes doen geloven. En heel veel ellende in Europa veroorzaakt.
In deze blog wil ik eens een echte Europese bril opzetten en de Parijse bril afzetten. Want alleen als Europa stopt te geloven in Parijse sprookjes kan Europa haar kracht volledig tot ontwikkeling brengen.
Taal is een instrument van communicatie. Communicatie is het instrument van kennis delen en kennis is macht. Kort gezegd taal is macht.
Zolang we in Europa niet tot het punt zijn gekomen van een bestuurlijke taal (Engels), zolang zijn er kennis (macht) eilanden die elkaar bestrijden.

Vorige week lijkt er een belangrijke stap te zijn gezet naar de verdere integratie van de EU.

De waarheid is dat we de laatste fase van de chantage van Duitsland beleven (door Parijs met WO II)
Toen David Cameron er niet in slaagde de EU uit de Napoleontische dogma's te hervormen, begon het proces. Brexit was fase 1.
De deal die de afgelopen week is gemaakt, zal de katalysator blijken te zijn voor de volgende stappen in een proces waarbij de dominantie van Parijs binnen Europa zal verdwijnen. Het is gewoon het natuurlijke proces in een wereld waarin het concept van de natiestaat verliest van de megasteden. Het megastadproces wordt gekatalyseerd door een taal (Engels) en een rechtssysteem (common-law). Niet door het Frans (de taal van de oude elites) en het burgerlijk recht (het op adel gebaseerde rechtssysteem). In het vervolgproces zullen steeds meer plekken in heel Europa afstand nemen van de door Parijs gedomineerd huidige EU.

Wat de kortzichtige Guy Verhofstadt (een sterk Brussel is goed voor Belgiƫ) ook loopt te roepen in het EU-parlement, hoe hard de Franse elite er ook aan trekt om Europa te domineren. Ze vechten tegen de natuur der dingen in. Ze vechten voor sprookjes uit het verleden.

Duitsers zijn rationalisten. De generaties die zich laat manipuleren met de valse geschiedenis van Parijs sterven uit en daarmee verdwijnt langzaam maar zeker ook het Napoleontische spook uit Europa. En als het er op aankomt, is Europa meer Duitsland dan Parijs.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dodenherdenking en bevrijdingsdag, een Ringstad perspectief.

De menselijke zoektocht naar een samenleving zonder excessen is zo oud als de landbouw en veeteelt. De bijbel staat vol met verhalen over waar het mis ging en waardoor men dacht dat dit kwam. Als het mis gaat is dit steeds weer een collectieve frustratie. De wereldoorlogen die op en vanuit het Europese continent hebben plaats gevonden zijn de meest recente voorbeelden hiervan. Als de bijbel en koran herschreven zouden worden zouden er zeker verhalen over en uit deze oorlogen in worden opgenomen. Al onderzoekende raak ik er steeds meer van overtuigd dat de renaissance de oorsprong van de oorlogen is geweest. Ook van de Napoleontische. De renaissance als vooruitgangsimpuls in combinatie met de resten van feodale stelsels in Europa is een giftige mix gebleken. Steeds nieuwe vindingen en sprongen in de vooruitgang leverde wisselende vorstenhuizen en hun steden voorsprongen op en machtsposities in de wereld. Eerst de Portugese, toen de Spanjaarden, Hollanders en ten slotte de Engelsen.

Deugen deugt niet en daarom 'wetenschap' ook niet

Deugen, ofwel het "Mensen die niet denken en doen zoals wij zijn slecht" syndroom. Het ontbreekt aan de kracht van durven te onderkennen dat je mogelijk in de verkeerde gewoontes gelooft. Twijfelen en onderzoeken is juist de kiem van vooruitgang. En van na onderzoek enige mate van zekerheid te hebben over bepaalde zaken. Althans zolang nieuwe inzichten de oude wetenschap niet hebben ingehaald. (omdat er iemand aan twijfelde en nieuw onderzoek naar heeft gedaan) Dit geld niet alleen voor conservatieve gelovigen, maar ook voor progressieve gelovigen. Dat komt (volgens mij) door het proces van geloven. Geloven is volgens mij het parkeren van je eigen onvermogen om alles te begrijpen en te weten buiten jezelf. Racisme en discriminatie deugen niet. Ze deugen niet omdat ze deur naar dat het mogelijk ook anders kan, dicht gooien. Vervolgens jezelf een deugmens vinden, omdat je racisme en discriminatie slecht vindt, sluit meteen de mogelijke positieve kanten van racisme en discrimina