Doorgaan naar hoofdcontent

BTW simpel en beter

De politiek slaagt er steeds weer in, via de compromissen molen, wetgeving te laten verzanden in onuitvoerbare gedrochten. In de plaats van iets terug te sturen naar de tekentafel met aangepaste eisen, plakt steeds weer regeltjes en uitzonderingen aan oude wetten. Met als gevolg gedrochten.

De BTW wet kan beter. Met twee simpele regels:
  1. BTW kan nooit terug worden gevorderd en zit op elke betaling.
  2. De BTW is 6%. (of minder :-)

Het gevolg voor de prijs

BTW wordt bij iedere verhandeling 6% meer.
Dus over werk is het altijd 6%. Maar op bij voorbeeld worteltjes direct van de boer 6%. Maar in de groente winkel 6% over het bedrag direct van de boer. Waar dus al 6% op zat. Dat is dus 1,06 * 1,06 = 1,12 x over de netto prijs van de boer dus 12% en 6% over de marge van de groenteman.
Op een blikje worteltjes bij de groenteman zit dus 1,06 * 1,06 * 1,06 = 1,19 dus 19% BTW ten opzichte van de netto prijs bij de boer. Bij vier maal verhandelen is het 26% en bij vijf maal 33%.
Dus veelal hetzelfde als nu het geval is.

Het gevolg voor de belastingdienst

Geen (onnodig) administratief gedoe meer. Altijd op elke factuur 6%.

Het gevolg voor de ondernemer.

Geen (onnodig) administratief gedoe meer. Altijd op elke factuur 6%.

Het gevolg voor de inkomsten van de overheid? Ik weet het niet en heb de data niet om het uit te kunnen rekenen. Maar omdat de percentages veelal hetzelfde blijven als nu het geval is, zal het niet veel afwijken van de huidige BTW inkomsten.

Reacties

  1. These additionally provide broad variety|all kinds} of actual cash slot machines. The basic idea of spinning the reels to match up the symbols and win is identical with on-line slots as it's in land primarily based casinos. Online slots are totally reliant on likelihood, but that doesn’t imply there aren’t things in a position to} do} to place your self in a better position to win. Experienced gamers comply with a distinct strategy, like solely playing in} video games with the very best payout percentages, working towards their bonus rounds, and figuring out their paylines in and 토토사이트 out.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Europa moet uit de ellendige wurgreep van Parijs

Geschiedenis kan op meerdere manieren worden uitgelegd. En elke stam legt de geschiedenis uit in haar eigen voordeel. "Het mooie verhaal van de stam". Soms zijn die verhalen van de stam vals voor de rest van de wereld. De Europese geschiedenis is door de Parijzenaars heel erg in hun voordeel gekleurd. En de Parijzenaars zijn er goed in geslaagd de rest van Europa te indoctrineren met hun verhaal. Parijs heeft het schoolsysteem en de wetenschap op continentaal Europa honderden jaren in hun sprookjes doen geloven. En heel veel ellende in Europa veroorzaakt. In deze blog wil ik eens een echte Europese bril opzetten en de Parijse bril afzetten. Want alleen als Europa stopt te geloven in Parijse sprookjes kan Europa haar kracht volledig tot ontwikkeling brengen. Taal is een instrument van communicatie. Communicatie is het instrument van kennis delen en kennis is macht. Kort gezegd taal is macht. Zolang we in Europa niet tot het punt zijn gekomen van een bestuurlijke taal (Engels),

Dag politiek

Het gaat heel slecht met de democratie. Er gebeuren heel veel dingen die de mensen niet willen en de politiek kan er niets aan doen. Mensen worden in de illusie gelaten dat ze iets te kiezen hebben, dat ze inspraak hebben, dat hun belastinggeld effectief wordt besteed. Mensen voelen echter wel dat er veel niet klopt, dat het veelal alleen maar verhalen zijn. Vandaar de vaak slechte opkomst bij door overheden georganiseerde inspraak avonden. En de slecht opkomst bij verkiezingen. “Ze doen maar, zolang ik er geen last van heb.” Hoe lang kan dit goed gaan en hoe zou het anders kunnen? Zelf heb ik besloten na, zes jaar raadslid in Heemstede en jaren actief partijlid te zijn geweest, uit de politiek te gaan. Ik kan meer bijdragen door te onderzoeken en te schrijven. Onderzoeken zit in mijn bloed, schrijven niet zo. Maar schrijven is een betere manier om het onderzoekswerk zin te geven dan meedoen in de poppenkast van de politiek. Men moet daarnaast ook ergens van bestaan. Voor mij beteken

Dodenherdenking en bevrijdingsdag, een Ringstad perspectief.

De menselijke zoektocht naar een samenleving zonder excessen is zo oud als de landbouw en veeteelt. De bijbel staat vol met verhalen over waar het mis ging en waardoor men dacht dat dit kwam. Als het mis gaat is dit steeds weer een collectieve frustratie. De wereldoorlogen die op en vanuit het Europese continent hebben plaats gevonden zijn de meest recente voorbeelden hiervan. Als de bijbel en koran herschreven zouden worden zouden er zeker verhalen over en uit deze oorlogen in worden opgenomen. Al onderzoekende raak ik er steeds meer van overtuigd dat de renaissance de oorsprong van de oorlogen is geweest. Ook van de Napoleontische. De renaissance als vooruitgangsimpuls in combinatie met de resten van feodale stelsels in Europa is een giftige mix gebleken. Steeds nieuwe vindingen en sprongen in de vooruitgang leverde wisselende vorstenhuizen en hun steden voorsprongen op en machtsposities in de wereld. Eerst de Portugese, toen de Spanjaarden, Hollanders en ten slotte de Engelsen.